Për Ne

Në CSCK ne e dimë se një diagnozë e kancerit është ndryshimi i jetës kështu që ne jemi këtu për t’ju mbështetur dhe t’ju ndihmojmë të merrni përsëri në kontroll jetën tuaj. Në një vend që po zhvillohet me shpejtësi duke u përpjekur të dalë pas luftës, Kosova ende përballet me shumë sfida ekonomike, sociale dhe institucionale – ne jemi këtu për të diskutuar këto sfida dhe për të ofruar këshilla dhe zgjidhje potenciale.

Çfarë bëjmë ne??

Nga diagnoza në trajtim dhe shërim, ne jemi këtu për t’ju mbështetur. Duke përdorur përvojat personale, si dhe një gamë të gjerë të ekspertizës profesionale, ne duam t’ju përkrahim gjatë udhëtimit tuaj me kancer.

Kush jemi ne?

Ne jemi miliona njerëz të prekur nga kanceri, mbështetës, profesionistë, vullnetarë dhe aktivistë. Ne jemi CSCK dhe së bashku do të bëhemi më të fortë – të na ndihmoni të ju ndihmojmë.

Na Kontaktoni?

Nëse dëshironi të kontaktoni me ne, keni ndonjë pyetje ose dëshironi të bashkohet me ekipin tonë atëherë ne duam të dëgjojmë nga ju.

Anëtarët tanë

Dr. Blerina Ahmetaj-Shala

Dr. Blerina Ahmetaj-Shala

Drejtor

Blerina përfundoi doktoraturën (Ph.D.) në vitin 2013 në Londër në fushën e Fiziologjisë / Farmakologjisë dhe aktualisht punon në Divizionin Kardiovaskular të Institutit Kombëtar të Zemrës dhe Mushkërive në Universitetin prestigjioz Imperial College London. Ajo ka botuar në shumë revista shkencore, artikuj dhe libra të lartë të vlerësuar dhe ka prezantuar punën e saj në mbarë botën në kongrese. Përveç punës me orar të plotë në kërkime, Blerina është shumë e përfshirë në mësimdhënien pasuniversitare në universitet dhe është bashkëpunëtore e Akademisë së Arsimit të Lartë.

Dr. Fisnik Shala

Dr. Fisnik Shala

Drejtor

Fisniku përfundoi studimet në mjekësinë e përgjithshme në Universitetin e Prishtinës në Kosovë dhe u trajnua për një kohë të shkurtër para se të shkonte në Britani të Madhe në 2012. Ai ka përfunduar lidhjet klinike dhe pozitat mësimore në Spitalin e St Geroges në Londër. Që nga viti 2014 ai ka qenë shumë i përfshirë në kërkimin shkencor duke punuar së bashku me grupet e suksesshme kërkimore në Institutin Kombëtar të Zemrës dhe të mushkërive në universitetin më të njohur botëror Imperial College në Londër. Ai ndihmoi në ngritjen e CSCK pasi babai i tij Gani Shala u diagnostikua me MDS.

Gani Shala

Gani Shala

Drejtor i asociuar dhe MDS pacient

Gani Shala ishte inxhinier i kualifikuar i specializuar në transport dhe komunikim. Ai u diplomua në Master në inxhinieri (M.Eng) në Universitetin e Zagrebit, Kroaci dhe në vitin 2001 ndihmoi Ministrinë e Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit të Kosovës. Ai mbajti një pozicion si ekspert ligjor në gjykatat kosovare kundër kundërvajtjeve. Gani ndihmoi në formimin e CSCK-së në vitin 2018, pasi u diagnostikua me MDS në vitin 2017. Për fat të keq, humbi betejën me MDS në dhjetor 2018, por trashëgimia e tij për të ndihmuar njerëzit kur ata kanë nevojë më së shumti vazhdon ende përmes CSCK.

Drilon Berisha

Drilon Berisha

Udhëheqësi i Marketingut dhe Multimedias

Aktualisht, me banim në New Jersey, SHBA – Drilon është një konsulent për shumë kompani farmaceutike dhe shëndetësore në SHBA që ofrojnë teknologjitë mbështetëse, analitikë, teknologji AI dhe të mësimit të makinës, për një hulumtim më të mirë për përmirësimin e jetës së pacientëve duke ofruar trajtime të reja dhe të ndryshueshme, kompanitë që ka punuar / punon: Celgene, Takeda, BMS, Regeneron, Amgen, Akorn, Excellus BlueCross BlueShield, Wellcare etj.

Vlora Ejupi

Vlora Ejupi

Specialist i Infeksionit ne Kliniken QKUK, Kosovë

Një infermiere e kualifikuar me një diplomë nga Glasgow Caledonian në Kosovë, Vlora punon në departamentin e Hematologjisë / Onkologjisë si një infermiere e kujdesit intensiv. Në vitin 2018 ajo synon të përfundojë një diplomë Master në ‘Menaxhimin e Shëndetit’ dhe të bashkohet me Hematologji Infermieret dhe Shëndetit Profesionistëve Grupi (HNHCP). Vlora është në kontakt të drejtpërdrejtë çdo ditë me pacientët me të gjitha llojet e kancerit të gjakut.

Dr Hatixhe Latifi-Pupovci

Dr Hatixhe Latifi-Pupovci

Specialiste Klinike ne Imunologji dhe Allergologji, dhe Keshilltare Mjekesore

Hatixhja është një mjeke e kualifikuar. Ajo përfundoi studimet e saj mjekësore në vitin 1988 në Universitetin e Prishtinës dhe mbajti master dhe doktoraturë. Në vitin 2013 ajo u bë profesoreshë e asociuar në Universitetin e Prishtinës dhe që nga viti 2017 është shef i Departamentit të Fiziologjisë dhe Imunologjisë ku është përgjegjëse për organizimin e punës në departament. Hatixhja ka marrë përsosmëri të ndryshme në dhënien e çmimeve të mësimdhënies dhe ka marrë pjesë në trajnime ndërkombëtare përfshirë në Universitetin “Johann Wolfgang Goethe” të Frankfurtit, Gjermani dhe Universitetin e Tuebingen. Ajo është një avokat për Edukimin Kundër Korrupsionit dhe ka botuar në shumë artikuj dhe takime. Si dhe hulumtimi i saj në imunologji dhe alergji, ajo ka interesa në shëndetin publik dhe epidemiologjinë në veçanti duke hetuar shkallën e incidencës së kancerit të gjakut në Kosovë.

Dr Viola Gjylameti-Cavolli

Dr Viola Gjylameti-Cavolli

Hematolog dhe këshilltar mjekësor

Viola punon në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës në Prishtinë në departamentin e hematologjisë. U diplomua në mjekësi në Universitetin e Tiranës në vitin 2004 dhe përfundoi trajnimin e specialistëve të hematologjisë në vitin 2014 në Spitalin Kombëtar “Nënë Tereza”, Tiranë, Shqipëri. Ajo ka trajnim të veçantë në mjekësinë e transfuzionit dhe është anëtare e Shkollës Evropiane të Mjekësisë Transfuzive. Interesat e saj përfshijnë biologjinë bazë molekulare, sëmundjet hematologjike malinje, dhe çrregullimet e trashëguara dhe transplantimin e palcës së eshtrave. Ajo gjithashtu ka botuar disa artikuj shkencorë.

Paneli Këshillëdhënës

Dr Irina Panovska-Stavridis

Dr Irina Panovska-Stavridis

(Consultant hematologist and medical advisor)

Irina është një hematologe konsulente e cila ka fituar kualifikimin e saj mjekësor nga Universiteti i Shkupit në vitin 1995 dhe gjithashtu ka një diplomë pasuniversitare (master) në hematologji dhe doktoratë. Ajo ka punuar në Klinikën për Hematologji në Qendrën Klinike të Shkupit për më shumë se 20 vjet dhe në vitin 2017 është emëruar Drejtoresh e Mjekësisë. Ajo është gjithashtu si Profesoresh e Mjekësisë së Brendshme në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e “Shën Cirili dhe Metodi” në Shkup, Maqedoni. Irina ka marrë pjesë në punë të ndryshme kombëtare dhe ndërkombëtare dhe seanca trajnuese, përfshirë në Spitalin Royal Marsden në Londër, Britani të Madhe dhe Institutin Feinstein për Kërkime Mjekësore në Nju Jork të SHBA. Ajo mban shumë çmime në mirënjohje për arritjet e saj dhe ka botuar shumë artikuj shkencorë me ndikim të lartë.

Dr. Agnesa Mustafa

Dr. Agnesa Mustafa

Këshilltare Mjekësor

Agnesa Mustafa studioi Mjekësi në King’s College London dhe u diplomua në vitin 2015. Gjatë trajnimit të saj mjekësor, ajo gjithashtu fitoi një BSc të Nderit të Klasit të 1-të në Farmacologjinë Klinike dhe Mjekësinë Përkthyese dhe publikoi kërkimet e saj në fushën e mjekësisë kardiovaskulare.
Agnesa aktualisht punon si mjek në Spitalin Guy dhe St Thomas ‘, i specializuar në mjekësinë e përgjithshme të brendshme dhe ka një interes të veçantë për farmakologjinë dhe veçanërisht qasjen në ilaçe në Kosovë.

Vesna Aleksovska

Kryetar i "Jeta me Sfida", Maqedoni

Vesna është kryetare e organizatës “Jeta me Sfida” (http://challenges.mk/en/) në Maqedoni, e cila përkrah të drejtat e pacientëve, jep informacion mbi sëmundjet e rralla dhe lidh pacientët dhe familjet me pacientë të tjerë në pozita të ngjashme.

Sophie Wintrich

Këshillues, Kryetar i Aleancës MDS

Sophie ka punuar me pacientët dhe grupet mbështetëse për 14 vitet e fundit. Në vitin 2008, si pjesë e punës së saj të Fondacionit MDS në Mbretërinë e Bashkuar, Sophie ndihmoi në ngritjen dhe zhvillimin e Grupit Mbështetës të MDS UK Patient Support. Që nga viti 2010, Sophie ka qenë një anëtare themeluese aktiv i Aleancës MDS, grupi i ri botëror për ombrellën për organizatat kombëtare të MDS (https://www.mds-alliance.org). MDS Alliance ofron ndihmë, udhëzime, rrjetëzim, mentorim, ndarjen e burimeve dhe materialeve informative për grupet MDS të themeluara dhe në zhvillim në mbarë botën.