ALEANCA E MDS

Ne jemi anëtar të organizatës ndërkombëtare ombrellë MDS Alliance. Kjo organizatë synon të sigurojë që pacientët MDS, pavarësisht se ku jetojnë, të kenë qasje në burimet dhe informacionet më të fundit në lidhje me MDS, duke përfshirë opsionet aktuale të trajtimit, projektet e mëdha ndërkombëtare dhe ngjarjet me interes për të gjithë komunitetin. Si anëtar, ne kemi mbështetjen e plotë të grupit dhe ndjekim të gjitha udhëzimet që ato ofrojnë.

Sfidat për pacientët Kosovarë

Ekzistojnë sfida të shumta për pacientët në Kosovë që vuajnë nga MDS dhe kushte të ngjashme.

Komuniteti Mbështetës i Kancerit në Kosovë – CSCK

Qëllimet tona

Mos vuani në heshtje – Ndihmoni të na ndihmoni. Krijuar në Mars 2018, në CSCK synojmë të rrisim vetëdijen e kancerit dhe të ofrojmë mbështetje dhe informacion për pacientët, familjet dhe profesionistët e kujdesit shëndetësor në Kosovë. Ne fushata për të rritur cilësinë e jetës dhe për të bërë trajtimet në dispozicion të atyre të prekur nga gjendja. Interesat tona janë kanceri i gjakut dhe sidomos syndromat mielodiplastike. Duke përdorur rrjetet tona dhe bashkëpunimet kombëtare dhe ndërkombëtare ne synojmë të jemi platforma më e madhe e mbështetjes së kancerit në Kosovë deri në vitin 2020.

Si e bëjmë?

Nëse jetoni në Kosovë dhe vuani nga kanceri atëherë keni ardhur në vendin e duhur. Ne do të bëjmë:

  • Ju Vendosim në kontakt me pacientët e tjerë që mund të ndajnë përvojën e tyre me ju.
  • Ju ofrojmë qasje në një listë të konsulentëve, të specializuar në gjendjen tuaj në Kosovë dhe vendet e afërta.
  • Ju ofrojmë ndihmë dhe këshilla.

Ju ndihmojmë të merrni informacionin më të fundit për gjendjen tuaj, historitë e pacientëve dhe hulumtimet aktuale.

Në verën e vitit 2017, shkova për një provë rutinore të gjakut. Zakonisht, gjaku im gjithmonë ka qenë mirë dhe bëj një numër të analizave të gjakut çdo vit. Unë jam përgjithësisht i përshtatshëm dhe aktiv. Këtë vit, analizat e shumë qelizave u kthyen më të ulëta se sa pritej.

Lexo më shumë

Gani Shala – Peje, Kosovo

Sigurimi i mbështetjes për të gjithë njerëzit e prekur nga kanceri, dhe të dashurit e tyre, kur nevojitet më së shumti.